10 years challenge: Scopul ascuns al noii provocări lansate pe Facebook

10 years challenge
loading...

Provocare denumită „10 years challenge”, apărută recent pe Facebook, ar putea părea inofensivă, dar un raport publicat recent de revista Wired susţine că imaginile cu utilizatorii ar putea fi folosite în scopuri negative.

Milioane de utilizatori ai reţelei sociale au participat la această provocare în care încarcă o imagine cu ei din 2009 şi una cu ei din 2019. Conform Mail Online, raportul sugerază că imaginile utilizatorilor ar putea fi folosite, fără ca aceştia să ştie, în cadrul unei baze de date deţinută de Facebook. Astfel, algoritmul de recunoaştere facială al reţelei de socializare ar putea învăţa să recunoască modificările apărute odată cu îmbătrânirea.

Raportul publicat de Wired, susţine că imaginile încărcate cu #10yearchallenge ar uşura îmbunătăţirea algoritmului de recunoaştere facială. În cel mai bun caz, imaginile ar putea fi utilizate pentru găsirea copiilor dispăruţi, prin intermediul algoritmului de progresie a vârstei. De asemenea, ar putea fi utilizat şi pentru transmiterea reclamelor personalizate.

Ca reacţie la aceste afirmaţii, Facebook a negat orice implicare în noua provocare. „Este un conţinut generat de utilzatori care a devenit viral pe cont propriu. Facebook nu a început acest trend, iar imaginile utilizate existau deja pe platformă”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Citeste si Cristiano Ronaldo, o nouă acuzaţie de viol după cazul Kathryn Moyorga.