Atenţionare de călătorie Marea Britanie. Cod galben de vreme nefavorabilă

marea britanie
loading...

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Marea Britanie şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, a fost emis un cod galben de vreme nefavorabilă, valabil până în data de 1 februarie 2019, ora 12,00, pentru majoritatea regiunilor. 

În zonele montane din Marea Britanie va ninge, vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste şi se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare sau lapoviţă, cu depunere a stratului de zăpadă.

Temperatura va înregistra valori negative de pana la -10 grade. Pe unele elemente ale infrastructurii de transport (poduri, viaducte, carosabil rutier), circulaţia ar putea să fie îngreunată. De asemenea, este posibil ca pe unele aeroporturi să se înregistreze întârzieri sau chiar anulări de zboruri, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, se recomandă ca cetăţenii să se informeze pe paginile oficiale ale companiilor de zbor, aeroporturilor, despre starea zborului pe care urmează să îl efectueze.

Citeste si: Ministerul Sănătății recomandă bucureștenilor să nu folosească apa din rețeaua publică pentru băut, prepararea hranei.