Pe cine consideră Roger Federer ca fiind favorit la primul turneu de Mare Şlem al anului

Marele campion elveţian Roger Federer, deţinătorul trofeului la Melbourne, consideră că Novak Djokovic, liderul ATP, este favorit la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va începe pe 14 ianuarie. Sârbul a fost eliminat surprinzător vineri în semifinalele turneului de la Doha.Pe cine consideră Roger Federer ca fiind favorit la primul turneu de Mare Şlem al anului.
loading...

“Eu sunt unul dintre primii 10 favoriţi şi la fel sunt şi alţii. Nu cunosc tragerea la sorţi încă, nu ştiu cine e oponentul meu în primul tur sau măcar dacă voi juca ziua sau pe timp de seară. În ceea ce priveşte numele celui care ar putea câştiga, ştim cu toţii cine sunt “suspecţii principali”. Eu doar fac parte din grămadă. Fără niciun fel de îndoială, Novak Djokovic este favorit. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat la Doha, are un joc foarte puternic, ce a devenit şi mai puternic în ultimele 5-6 luni ale anului trecut. E greu să baţi un jucător de calibrul său, odată ce şi-a intrat în mână”, a declarat Roger Federer, sâmbătă, după ce a câştigat, alături de Belinda Bencic, Cupa Hopman.

Vineri, Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost învins surprinzător, în semifinalele turneului de la Doha, de jucătorul de tenis din Spania Roberto Bautista Agut, locul 24 ATP. Aceasta a fost prima înfrângere pentru sârb în noul sezon, ultima suferită de Djokovic fiind în noiembrie 2018, în faţa germanului Alexander Zverev, locul 4 ATP, atunci când a pierdut şi titlul de la Turneul Campionilor 2018, competiţie ce s-a disputat la Londra.

Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 14-27 ianuarie în Melbourne, Australia.