Tigaretele electronice, efecte secundare, riscuri pentru sănătate și siguranță.

e-tigarete

Ce sunt țigaretele electronice? Ce este “vaping”?

loading...

tigaretele electronice, sunt cartușe de fumat, reîncărcabile sau înlocuibile sau recipiente care conțin lichid care conține nicotină, solvenți și arome chimice. Atunci când o persoană inhalează (“vaping”), acestea pun o presiune negativă asupra dispozitivului care declanșează o baterie pentru a încălzi soluția lichidă, care este apoi atomizată în vapori inhalabili.

Țigaretele electronice conțin nicotină?

În funcție de cartuș, acesta poate conține nicotină până la aproximativ 16 mg nicotină. Un recipient sau un cartuș are suficient lichid pentru aproximativ 250 de picături.  Cu toate acestea, concentrațiile de nicotină și volumele de lichid plus compușii din fluide pot varia, în funcție de cine face e-țigareta.

Cum funcționează tigaretele electronice?

tigareta electronica
Parti componente tigareta electronica

O țigară electronică are trei părți principale:1) o baterie reîncărcabilă, 2) o cameră de vaporizare / atomizor și 3) un cartuș lichid care conține de obicei nicotină, aromă chimică și alți compuși. Când inhalați pe vârful e-țigaretei, se deschide o supapă pentru a permite unui fluid sa patrunda în camera de vaporizare / pulverizator. Apoi, bateria încălzește o rezistenta care la rindul ei incalzeste lichidul pe care îl vaporizează pentru a fi  inhalat în plămâni.

Care sunt efectele secundare ale tigaretelor electronice? Sunt în siguranță?

Nu se știe cât de sigure sau cât de nesigure sunt aceste produse. Cu toate acestea, nicotina este considerată a fi creatoare de dependență, iar aceasta pare a fi un motiv de îngrijorare. Dozele mici pot provoca greață, vărsături, dureri abdominale și iritații ale ochilor. Dozele mari de nicotină pot provoca tahicardie, hipertensiune arterială, convulsii, comă și moarte. Mai mult, FDA a raportat detectarea etilenglicolului în unele dintre e-țigaretele și substanțele care cauzează cancer, numite nitrosamine. În plus, unele țigarete electronice au aprins și / sau au explodat din cauza unor baterii defectuoase sau a unor încărcătoare de baterii defectuoase.

Au fost necesare cateva decenii pentru a determina problemele asociate consumului de tutun. Este posibil sa dureze, de asemene, o perioada lunga de timp pana experti vor avea certitudini cu privire la siguranta sau nediguranta tigaretelor electronice. Experții susțin că, pentru a opri fumatul, este mai bine să utilizați materiale studiate, cum ar fi guma de nicotină, plasturi de nicotină și / sau consiliere, decât să utilizați țigări electronice. Ei sugerează, de asemenea, că oamenii nu încep să fumeze e-țigări pentru a le distra sau pentru a renunța la orice produs din tutun.

CDC a publicat un raport privind numărul de apeluri către centrele de otrăvire care implică lichide de țigară electronice care conțin nicotină. Procentul apelurilor către centrele de otrăvire a crescut de la 0,3% în 2010 la 41,7% în februarie 2014. Majoritatea acestor apeluri sunt legate de copii mici care deschid containerele lichide de nicotină. Containerele lichide de nicotină nu sunt rezistente la copii; ei fac apel la copiii mici din cauza bomboanelor și aromelor de fructe. Ele pot cauza vărsături și iritarea ochilor.

Tigările electronice ajuta la renunțarea la fumat?

Deși e-țigaretele au fost atrase ca o modalitate pentru fumătorii de tutun să-și schimbe obiceiurile de a fuma țigară normala, e-țigările într-un studiu au fost doar la fel de eficiente ca și plasturii de nicotină.

Tigările electronice produc “plămâni de popcorn”?

Popcorn pulmonar (bronchiolita obliterans) este o boala pulmonara care duce la cicatrizare si ingustarea cailor respiratorii in plamani. Boala a fost legată de o substanță chimică, diacetil care oferă aromă popcornului pentru microunde. Acest compus și altele care sunt similare, atunci când sunt inhalate, cauzează un risc ridicat pentru această boală.

Cercetatorii au descoperit ca 92% dintre e-tigarile studiate au avut cel putin unul din trei compusi diferiți cunoscuți pentru a provoca plămânii de popcorn. Deși studiile pe termen lung sunt absente, Asociația americană a plămânilor, consideră că e-țigaretele reprezintă un factor de risc pentru plămânii.

Citeste si articolul: H & M și Moschino lansează o nouă colaborare